Podle statistik se v České republice pije v zimě více víno a s teplým počasím na jaře nastává zvýšená konzumace piva. Jsme zkrátka pivní národ a málo kdo odolá orosenému půllitru tohoto troufnu si říci národního nápoje. Pokud se podíváte na prezentaci firmy LUKR CZ a. s., a ro přímo na webových stránkách zjistíte, že je mnoho cest, jak se k tomuto orosenému půllitru dopracovat a vybrat vše potřebné pro domácí i profi zařízení je trošku věda.
Trochu to zjednodušíme a budeme uvažovat klasické výčepní zařízení s chlazením. Pokud patříte mezi zákazníky, kteří se spokojí s řekněme levnějším no name zařízením, či jakousi sestavou, stačí si zajet do jednoho z mnoha hobby marketů a prostě vybrat asi spíš podle velikosti a designu než podle požadavků na kvalitu. Pokud vám ale záleží na celkovém kvalitním řešení, jste tady správně. Koneckonců, v současnosti je mnoho výrobců a producentů všech možných speciálních i standardních piv, na kterých si sládkové dali extra záležet a byla by víc než škoda nedopřát jim i kvalitní přípravu při servírování. Ono drahé šampaňské si také z plastu nevychutnáte.
Pojďme se mrknout na řešení na doma, protože ne vždy se vám chce vyrazit do restaurace a třeba domácí, chápej zahradní, grilovačce se jen tak něco nevyrovná. Pro domácí využití rozlišujeme výčepní zařízení s kompresorem – suchá, tedy na bázi suchého chlazení a výčepní zařízení s kompresorem – vodní, tedy na bázi vodního chlazení. Pokud neplánujete takzvaný stálý provoz, tedy například již zmiňovanou grilovačku, ale non stop, doporučujeme výčepní zařízení suché. Oproti vodnímu chlazení vyniká především tím, že jsou zde minimální nároky na údržbu a nemusíte vylívat a měnit vodu. Pro domácí využití ideál.
Jak bylo zmíněno v úvodu, je to celé trošku věda, tak snad se podařilo vás alespoň správně nasměrovat, kam na možnosti mrknout. V jednoduchosti je síla, doporučujeme tedy obrátit se na našeho specialistu a krom kompletního infa získat i aktuální akční nabídky, které vám při rozhodování určitě pomohou. Na zdraví.